minna superstark.jpg

Minna Lampa

Jag har tränat på superstark gym nu i fem månader och stor trivs på mitt nya gym. Jag har tränat i princip hela livet. I barn- och ungdomsåren har jag tränat och tävlat i längdskidåkning. Kampsport har också legat nära hjärtat. Jag har tränat kickboxning tre år och har två nybörja bälten i Krav Maga. Som 20-åring gick jag en tränarutbildning för barn och ungdomar och tränade på fritiden yngre ungdomar inom längdskidåkning i några år.

Efter studietiden och två täta graviditeter har tiden och motivationen till träning varit från och till. Efter den andra graviditeten var styrkan och konditionen helt på botten. När jag knappt fick in barnvagnen i bilen kom vändpunkten. Jag hade hört om crossfit träning tidigare och jag tänkte att det skulle passa mig och min livssituation utmärkt. Jag anmälde mig till en nybörjare kurs på ett annat gym och snabbt kom motivationen tillbaka.

Både jag och min man gillar att träna flera gånger per vecka, men med två små barn blev familjetiden lidande tidigare. Jag fick höra om superstark gym som erbjuder både crossträning (samma sak som "crossfit") och styrketräning samt strongman (enda gymmet i Vasa/Korsholm som ordnar ledda strongman pass vad jag vet), så det blev aktuellt med byte av gym. Utrymmena på superstark gym är enorma och utrustningen den bästa som går att få. Valet att byta gym var förstås mycket enkelt för oss. Vi kan nu vara tillsammans hela familjen på gym och träna i tur och ordning.

Superstark gym skiljer sig från andra gym genom att de ordnar ledda pass flera gånger om dagen, från tidig morgon till senare på kvällen, vilket gör det lättare för hemmamammor och skiftesarbetare att planera in träningen i den annars hektiska vardagen. För mig som oftast saknar självdisciplin när det kommer till träningen, så är det otroligt skönt och framför allt lätt att få dra på träningskläderna, åka till gymmet där träningspasset står på tavlan, en coach som drar en timmes träning och rättar till tekniken, få svettas, hejja på och skratta med träningskompisar och sen åka hem. 

Sedan jag kom till Superstark gym har jag gått mycket framåt i styrketräningen och fått bättre teknik tack vare coachen Daniel. Han är mycket kunnig inom crossfit/styrketräning/strongman och så duktig på att göra upp wod:ar som det både är mycket variation i och som utmanar till att bli starkare. Finns det någon övning man inte kan utföra så finns alltid en skalad version som passar precis alla. Det bästa med gymmet är ändå gemenskapen. Alla stöttar och kämpar tillsammans och det finns enormt med träningsglädje!